Home » Administratie » 20 de angajați ai DGASPC Vaslui vor picheta sediul Guvernului României

20 de angajați ai DGASPC Vaslui vor picheta sediul Guvernului României

Un număr de 20 de salariați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui vor picheta, miercuri, sediul Guvernului României, în semn de solidaritate cu alți colegi de la instituții similare din țară. Acțiunea are drept scop sensibilizarea executivului de la București cu privire la neplata salariilor în unele DGASPC din țară.

 

Sindicatul Național DGASPC Vaslui se alătură colegilor din țară și participă, la București, la acțiunea de pichetare a guvernului în perioada 4-6 noiembrie. Astfel, nu mai puțin de 20 de salariați ai instituției vor merge în Capitală și vor protesta în fața Palatului Victoria, alături de alți 80 de angajați ai altor direcții.

Având în vedere faptul că, la nivel de țară, sunt DGASPC care se află în imposibilitatea asigurării salariilor, Sindicatul Național DGASPC Vaslui se alătură inițiativei Federației Salariaților din Administrația Publică Centrală și Locală din România ”Columna” de a picheta Guvernul României. Activitatea se va desfășura cu respectarea legislației în vigoare referitoare la organizarea manifestațiilor de protest în contextul măsurilor de prevenire a răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2”, susțin reprezentanții Sindicatului Național DGASPC Vaslui.
În luna octombrie, trei DGASPC din țară, respectiv Bacău, Neamț și Giurgiu, nu au mai putut achita salariile din cauza lipsei de fonduri, urmând ca, în această lună, alte 15 instituții similare să rămână fără bani de lefuri. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*