Home » Administratie » Drum ca în evul mediu între comunele Alexandru Vlahuță și Bogdana

Drum ca în evul mediu între comunele Alexandru Vlahuță și Bogdana

Locuitorii dintr-o comunitate din județul Vaslui trăiesc ca în urmă cu câteva sute de ani după cum arată drumul principal de acces în sat. Mărturie stau fotografiile postate pe o rețea de socializare de către o tânără care a vizitat în aceste zile Găvanu, poze în care se vede cum un șofer, deși încă nu a venit iarna, și-a montat lanțuri pe pneurile mașinii pentru a nu rămâne blocat în noroaie.

Localitatea Găvanu este izolată în aceste zile chiar dacă nu suntem încă în sezonul rece. Aflat la limita dintre comunele Bogdana și Alexandru Vlahuță, ambele conduse de primari PNL realeși în urmă cu o lună, satul are principalul drum de acces îngropat în noroaie astfel încât cine se încumetă să iasă sau să intre în comunitatea cu 30 de locuințe poate rămâne blocat. De aceea, șoferii apelează la acele lanțuri care se folosesc pe timpul iernii pentru a putea circula.

Acesta este drumul de legătură dintre comunele Al. Vlahuță și Bogdana, drum care trece prin satul Gavanu, un sat uitat de timp, care nu are mai mult de 30 de case. Oare locuitorii acestui sat nu merită și ei un trai decent? Copii nevinovați care fac naveta prin pădure prin frig, ploi, și nimeni nu le întinde o mână de ajutor… Aaa, da.. un popor needucat e cel mai ușor de manipulat…Nu au un magazin în sat de unde să se aprovizioneze. Marea majoritate și-a căutat un rost în viață, plecând în străinătate…Nu cred că soluția cea mai bună e să plecăm toți din România. De ce în alte țări se poate și la noi nu? Cu ce sunt ei mai buni ca noi? Ar fi multe de spus, dar mi-e sufletul prea trist…”, scrie pe o rețea de socializare Ana Pascaru.

În susținerea celor scrise, tânăra a atașat și câteva fotografii de pe drumul plin de noroaie din Găvanu. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: