Home » Coronavirus » Situație limită! Niciun loc liber la secția ATI a spitalului bârlădean

Situație limită! Niciun loc liber la secția ATI a spitalului bârlădean

Creștere a numărului de pacienți confirmați cu SARS-CoV-2 în județul Vaslui. Datele raportate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) arată că ieri în județ au fost testate pozitiv 142 de persoane, față de 39, cu o zi în urmă.

Realitatea este că virusul se propagă cu repeziciune și în județul nostru, pe fondul nerespectării măsurilor de prevenire. La Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad, singura unitate suport COVID din județ, erau internate ieri 293 de persoane infectate, din care 275 în secții. Dintre acestea, 150 de persoane au forme medii de boală, 59 au forme ușoare, 5 sunt asimptomatice. Din păcate, 61 au ajuns cu forme severe de boală, iar 18 sunt internate la Terapie Intensivă. Practic, sunt ocupate toate paturile din această secție, situația fiind la limită.

Rata incidenței cumulative a COVID, pe 14 zile, a ajuns în județul nostru la 1,93 la 1.000 de locuitori, pe 3 noiembrie, de la 1,56,  cât era cu o zi înainte. Nu doar în mediul urban a trecut de 3 rata incidenței cumulative a COVID. Ieri, aceasta era de 3,29 la 1.000 de locuitori în comuna Bălteni, 3,11 în comuna Lunca Banului, 3,26 în comuna Vulturești și de 3,99 în comuna Todirești.

Epidemiologii recomandă în continuare prudență și respectarea cu strictețe a regulilor impuse. Trendul este unul ascendent iar răcirea vremii ar putea duce la manifestări mai severe ale infecției cu Sars-CoV-2.

About admin

%d blogeri au apreciat: