Home » Administratie » Ceasuri de firme de lux, introduse ilegal în țară de un basarabean. Bărbatul, amendat cu 3.000 de lei

Ceasuri de firme de lux, introduse ilegal în țară de un basarabean. Bărbatul, amendat cu 3.000 de lei

Un basarabean de 43 de ani a fost depistat de polițiștii de frontieră vasluieni în timp ce încerca să introducă ilegal în România trei ceasuri de firmă fără că acestea să fie declarate la vamă. În consecință, autoritățile i-au confiscat bunurile și l-au amendat pe bărbat cu suma de 3.000 de lei.

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat un bărbat, cu cetățenie română și Republica Moldova, asupra căruia au descoperit trei ceasuri inscripţionate cu numele unor firme consacrate în domeniu, nedeclarate la intrarea în ţară. Bărbatul era călător într-un autocar înmatriculat în țara vecină care efectua o cursă regulată pe ruta Chișinău-Timişoara.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanelor, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit, ascunse și nedeclarate, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bagajele personale ale unui călător, trei ceasuri având inscripționate numele unor firme consacrate în confecționarea de ceasuri de lux. Cu privire la bunurile descoperite, acesta a declarat că îi aparțin și că nu știa că există obligativitatea de a le declara autorității vamale în momentul intrării în țară”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Vaslui, Irina Mirică.

 

Autoritățile de frrontieră vasluiene au decis reținerea ceasurilor în vederea confiscării și expertizării acestora pentru a se stabili autenticitatea și valoarea lor şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 3.000 de lei. (Ionuț PREDA)

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*