Home » Administratie » Au fost aleși președinții comisiilor de specialitate ale Consiliului Local Municipal Bârlad

Au fost aleși președinții comisiilor de specialitate ale Consiliului Local Municipal Bârlad

Bârladul are un Consiliu Local legal constituit și funcțional. Ieri, 5 noiembrie, au depus jurământul și cei patru consilieri care nu au putut face acest lucru pe 26 octombrie, întrucât, fiind supleanți pe listele partidelor lor, validarea mandatelor acestora a venit mai târziu.

Cei patru consilieri sunt: Cornel Constantin Pleșu și Vasile Ivan, de la ALDE, respectiv Ionel Marius Pasat, de la PNL, și Sorinel Răducanu, din partea PSD. Din motive medicale, consilierul PNL Florin Palade nu a putut fi prezent, așa că a depus jurământul și a votat online.

La ședința extraordinară desfășurată ieri, în sala Cinematografului „Victoria”, au fost constituite și comisiile de specialitate ale Consiliului Local Municipal Bârlad, formate din câte nouă membri, și au fost aleși președinții și secretarii acestor comisii.

Astfel, președintele Comisiei de Buget-Finanțe este, începând de ieri, Liviu Luca (PNL), iar secretar Ionel Marius Pasat (PNL). La Comisia Juridică a fost aleasă în funcția de președinte Carmen Dima Ifrim (PNL), iar secretar Andi Dumitrașc (PSD). Președintele Comisiei de Urbanism este Dorin Apostu (PSD), iar secretar este consilierul USR-PLUS Vlad Sîrbu. Ovidiu Ciobotaru, consilier USR-PLUS, a fost ales președinte al Comisiei de Învățământ și cultură, iar Florin Ferlovici (PNL) este secretarul acestei comisii. Comisia de Mediu și agricultură îl are ca președinte pe Georgică Vulpe (PNL), iar ca secretar pe Ana-Maria Vintilă (USR-PLUS).

În cel mai scurt timp va fi convocată o ședință în cadrul căreia se va alege viceprimarul municipiului. În urma negocierilor purtate de PNL și USR-PLUS, viceprimarul municipiului Bârlad se pare că va fi de la USR-PLUS. Cel mai vehiculat nume pentru această funcție este cel al Anei Maria Vintilă, care se bucură de sprijinul lui Mihai Botez, președintele USR-PLUS Vaslui. (M.N.)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*