Home » Administratie » Ce se va întâmpla cu piețele din Bârlad în următoarea lună?

Ce se va întâmpla cu piețele din Bârlad în următoarea lună?

Îngrijorare în rândul comercianților și producătorilor din piețele bârlădene. Vestea că nu-și vor mai putea vinde marfa în spațiile închise ale piețelor i-a bulversat, având în vedere că această măsură, dacă se aplică, îi afectează în mod direct, prin faptul că nu vor mai putea realiza venituri, iar marfa perisabilă va fi compromisă.

Pentru a veni în sprijinul comercianților și producătorilor, municipalitatea va reorganiza activitatea în cele două piețe bârlădene, astfel încât să fie respectate ultimele decizii privind siguranța populației pentru următoarele 30 de zile. Se dorește, totodată, să nu fie întreruptă activitatea micilor producători și comercianți locali.

Comercianții și producătorii de legume din Piața „Sf. Ilie” care vând la tarabe nu sunt afectați, desfășurându-și activitatea în aer liber, însă măsurile îi vor viza pe cei care vând în hala de lactate și pe cei din Piața Mică.

„Oficial, pe toate canalele de comunicare ale Primăriei Bârlad, vom face publică orice decizie pe care o vom lua, în acord strict cu cele luate la nivel național. Suntem într-o zonă cu incidență mare de infectare și trebuie să fim extrem de atenți la ce măsuri de protejare a populației luăm pentru perioada imediat următoare. În privința piețelor locale, vreau să anunț că s-au luat măsuri ferme pentru ca toate directivele naționale să fie respectate întocmai, dar am gândit și un plan de salvare a activității producătorilor și comercianților, pentru a fi satisfăcute și nevoile populației. Sunt convins că activitatea piețelor locale, pe care am stabilit-o și care se va definitiva în cursul zilei de luni, va mulțumi pe toată lumea!”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Măsurile stabilite sunt:

– În piața centrală „Sf. Ilie” se vor muta în exterior lactatele și se vor stabil circuite pentru boxele de carne, dezafectând pereții din nordul și sudul compartimentului;
– La piața mică, o parte din cei care vând produse agroalimentare vor ieși în exterior, alții vor vinde direct la geam iar cei cu produse nealimentare, cărora nu li se aplică prevederile legale, rămân unde sunt, ei neavând flux mare de clienți.
Schemele de reorganizare ale celor două piețe locale vor fi făcute publice, în amănunt, în cursul zilei de luni, 09 noiembrie, se precizează în comunicatul publicat de Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei, pe pagina oficială.
(Mihaela NICULESCU)

About admin

%d blogeri au apreciat: