Home » Local » Pregătiri pentru iarnă. 130.000 de metri cubi de lemn de foc pentru instituțiile și populația județului Vaslui

Pregătiri pentru iarnă. 130.000 de metri cubi de lemn de foc pentru instituțiile și populația județului Vaslui

Direcția Silvică (DS) Vaslui și operatorii economici care exploatează suprafețe de pădure vor scoate în această iarnă pe piață 130.000 metri cubi de lemne de foc. DS Vaslui va valorifica materialul lemnos prin intermediul ocoalelor silvice, în timp ce firmele private vor comercializa lemnul provenit din exploatațiile forestiere.

”Datoria noastră este să punem la dispoziția populației resursa de lemn și o facem. Vom acoperi cantitățile necesare pe piață. Activitatea de recoltare e o lucrare tehnică care are o dimensiune economică. Lemnul poate fi achiziționat de persoanele fizice sau de instituții direct din parchetele din păduri sau din depozitele de material lemnos”, a spus Cătălin Idriceanu, directorul DS Vaslui.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, din toamna anului trecut a început să funcționeze o mașina de despicat lemne, montată la depozitul de la Brodoc. Instalația a costat circa 120.000 de euro și are capacitatea de a despica lemnul mare adus direct din pădure. La cererea clientului lemnele pot fi trasportate la destinație sau pot fi ridicate direct de la depozitul de la Brodoc.

Anul trecut, lemnul de esență tare despicat și transportat acasă la client a avut 480 lei/metrul cub, iar lemnul despicat cumpărat direct de la depozit s-a vândut cu un preț de 430 lei/metrul cub. Lemnul despicat de esență moale transportat la cilent a costat 350 lei/metrul cub, iar cel despicat care se achiziționează de la depozit a avut un preț de 300 lei/metrul cub.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*