Home » Agricultura » Silvicultorii și culegătorii privați din județul Vaslui au recoltat în această toamnă 100 tone de măceșe

Silvicultorii și culegătorii privați din județul Vaslui au recoltat în această toamnă 100 tone de măceșe

În ciuda perioadei de criză sanitară provocată de pandemia de coronavirus, Direcția Silvică (DS) Vaslui și-a realizat planul și în această toamnă, în ceea ce privește recoltarea fructelor de pădure. Cătălin Idriceanu, directorul DS Vaslui, a precizat că în urma campaniei de recoltare s-au strâns 100 tone de măceșe.

“Campania de recoltare a durat aproximativ o lună de zile. La acțiune au luat parte lucrători silvici și cetățeni din județul Vaslui, de la care au fost achiziționate fructele de pădure. Anul acesta am livrat măceșe, pentru că nu am avut alte comenzi. În alți ani am mai primit cereri pentru păducel și porumbar”, a spus Cătălin Idriceanu.

Fructele de pădure ecologice culese în județul Vaslui ajung în țări precum Germania, Franța sau Spania. După procesare, produsele alimentare, cosmetice și farmaceutice ajungă în țări din toată lumea.

În primăvara acestui an, DS Vaslui a livrat unor agenți economici pe piața internă și o cantitate totală de 50 tone de plante medicinale uscate. Marfa a fost achiziționată de la persoanele fizice care au participat la culesul plantelor. Este vorba despre floare de tei, floare de soc și păducel.

Pentru a realiza activitatea de recoltare, DS Vaslui este certificată BIO de către SC Ecoinspect Cluj, firmă atestată internațional, iar toate produsele livrate către firmele farmaceutice sunt culese din zone nepoluate. Astfel, plantele medicinale culese în județul Vaslui se încadrează în rândul produselor naturale ecologice.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*