Home » Administratie » CJ Vaslui reziliază contractul cu firma din Bacău, care execută proiectul de la fosta Casă a Armatei

CJ Vaslui reziliază contractul cu firma din Bacău, care execută proiectul de la fosta Casă a Armatei

de Dănuț CIOBANU 

Consiliul Județean Vaslui va rezilia contractul cu SC Nortek Trust AG SRL Bacău, care execută lucrările la Centrul Cultural Județean Vaslui. Criza economică provocate de pandemia de COVID-19, dar și lipsa de forțe de muncă au condus la decalarea repetată de termenelor de finalizare a investiției. Pentru a putea finaliza proiectul, CJ-ul a apelat la soluția extremă și a decis rezilierea contractului de execuție. 

Ciprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, a precizat că autoritățile locale au făcut toate eforturile pentru a asigura partea financiară, în vederea finanțării lucrărilor. Astfel, toate plățile au fost asigurate de la bugetul local, urmând ca respectivele sume să fie rambursate de la PNDL. Cum ritmul de lucru nu este cel dorit, CJ-ul a decis să rezielieze contractul cu executantul lucrărilor SC Nortek Trust AG SRL Bacău.

”Vom avea un dialog cu prestatorul, urmând să reziliem contractul. Am încercat tot posibilul să mergem înainte, dar mergem cu pași mărunți și acești pași mărunți au făcut ca proiectul să tărăgăneze, iar noi ne dorim ca acest edificiu să fie redat culturii vasluiene”, a spus Ciprian Trifan.

Proiectul ”Reparații capitale și refuncționalizarea Casa Armatei Vaslui – Centrul Cultural Județean Multifuncțional” se derulează prin PNDL 1. În cursul anului 2017, lucrările la proiect s-au blocat din cauza intrării în insolvență a SC Corevas Vaslui. Ulterior, CJ Vaslui a refăcut proiectul și expertiza pentru a nu fi probleme cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență și a demarat organizarea unei noi licitații publice.

Astfel, în cursul lunii noiembrie 2018, CJ Vaslui a semnat cu SC Nortek Trust AG SRL Bacău contractul de execuție a proiectului. Inițial, proiectul trebuia finalizat până la sfârșitul anului 2018, dar CJ Vaslui a obținut o prelungire cu încă doi ani a termenului de execuție.

Investiția beneficiază de o finanțare de la bugetul de stat de 92 miliarde de lei vechi. De altfel, finalizarea proiectelor finanțate prin PNDL 1 reprezintă una din prioritățile UAT-urilor de la nivelul județului Vaslui, deoarece trebuie terminate până la sfârșitul acestui an.

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: