Home » Agricultura » Peste 14.000 de fermieri vasluieni și-au primit avansul pentru subvențiile din agricultură

Peste 14.000 de fermieri vasluieni și-au primit avansul pentru subvențiile din agricultură

Agenția pentru Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) – Centrul Județean Vaslui a autorizat la plata avansul pentru un număr de 14.428 de fermieri. Fermierii autorizați la plată fac parte dintr-un total de 18.580 fermieri care au depus cereri de sprijin, ceea ce reprezinta 80% din totalul fermierilor care au depus cerere unică de plată în campania 2020.

Răzvan Arteni, directorul APIA Vaslui, a precizat că avansul va fi achitat fermierilor până la data de 30 noiembrie 2020. Ulterior, plata finală a subvențiilor în agricultură se va derula în perioada 1 decembrie 2020 – 30 iunie 2021.

”Avansul reprezintă un procent de 70% din suma totală care este încasată de fermieri ca plăți directe în agricultură. Restul fermierilor vor fi autorizați la plată în perioada imediat următoare și își vor primi banii până la sfâșitul lunii”, a spus Răzvan Arteni.

Acțiunea de depunere a documentațiilor s-a desfășurat în perioada 1 martie – 15 iunie, fiind înregistrate în total 18.580 cereri, pentru o suprafață de 261.884 hectare. Au fost înregistrate cereri pentru subvenția din agricultură și în perioada 16 iunie- 10 iulie 2020, cu penalități de 1%/zi.

Cererile s-au depus la Centrul Județean APIA Vaslui în cazul fermierilor care au solicitat subvenție pentru o suprafață mai mare de 50 hectare teren agricol și la centrele locale în cazul fermierilor care au solicitat o suprafață mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol.

Beneficiarii plăților sunt fermierii activi persoane fizice și/sau persoane juridice, care desfășoară o activitate agricolă în calitate de utilizatori ai suprafețelor de teren agricol și/sau deținători de animale.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*