Home » Administratie » Solidari în criza COVID-19. Spitalul din Bârlad tratează bolnavi din București, Bacău sau Ploiești

Solidari în criza COVID-19. Spitalul din Bârlad tratează bolnavi din București, Bacău sau Ploiești

Evoluția pandemiei de coronavirus de la nivelul județului Vaslui a ajuns în prezent pe un planou, cu creșteri și scăderi cu un număr relativ mic de persoane infectate. Sunt mai multe focare la centre care aparțin DGASPC Vaslui, iar autoritățile speră că măsurile implementate își vor arăta în perioada următoare rezultatele. Cât privește trecerea învățământului în online, această a fost o măsură necesară în contextul crizei de sănătate.

Mircea Gologan, prefectul județului Vaslui, a spus că la nivel național s-au analizat toate elementele și s-a mers pe prioritatea sănătății, apoi urmând să fie identificate posibilitatea de a se face școală online.

”Dacă toată lumea respecta regulile nu se ajungea la acești indici de infectare și am fi putut să menținem în continuare acele scenarii galben și verde acolo unde era posibil. Faptul că s-a ajuns aici este vina noastră, a tuturor. Nu am înțeles măsurile, o mare parte nu au fost de acord cu respectarea lor și atunci consecința este a acestor măsuri care ne creează și alte probleme”, a spus Mircea Gologan.

În acest moment autoritățile fac analize privind indicii de infectare, reprezentanții de la Direcția de Sănătate Publică avertizând atunci când sunt depășiri de limite. În acest monent, municipiul Bârlad și orașul Negrești nu au trecut sub pragul de 3 la mia de locuitori.

”La Spitalul Municipal Bârlad, care este spital suport COVID-19, au fost aduși și pacienți din alte zone cum ar fi București, Bacău sau Ploiești. Centrul Național de Coordonare a Intervenției atunci când e necesar dirijează pacienți și la spitalul din Bârlad, un spital care datorită managementului are locuri disponibile și suntem obligați și trebuie să ajutăm alte județe, astfel încât o mare parte din bolnavii din țară să-și găsească loc. Și dacă cei de la București consideră că spitalul Bârlad face față, redistribuie bolnavi și la Bârlad”, a mai spus Mircea Gologan

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*