Home » Administratie » Un șef de ocol silvic de la PNL și un învățător userist sunt noii viceprimari ai Vasluiului

Un șef de ocol silvic de la PNL și un învățător userist sunt noii viceprimari ai Vasluiului

Șeful Ocolului Silvic Băcești, Lucian Braniște, și învățătorul Cătălin Mândru, de la Școala nr. 6 Vaslui, sunt noii viceprimari ai municipiului reședință, după ce aceștia au fost aleși din rândul consilierilor locali. Liberalii au votat la vedere, arătând, pe rând, buletinele de vot, înainte de introducerea lor în urnă, șefului PNL Vaslui, Tudor Polak. 
Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, și-a aflat cei doi viceprimari care îl vor seconda în următorii patru ani. Este vorba de Lucian Braniște (PNL) și Cătălin Mândru (USR) care au fost aleși, în prima ședință ordinară, din rândul celor 23 de consilieri locali. Deși votul trebuia să fie unul secret, liberalii au facut aroganța de a-și arăta buletinele de vot șefului lor de la nivel local, Tudor Polak, așezat strategic, înainte de introducerea în urnă. Strategia a funcționat de minune, în condițiile în care toți cei opt peneliști și patru useriști au votat cele două propuneri făcute de ei. Din păcate pentru PSD, cele zece voturi acordate lui Daniel Neacșu, fostul viceprimar pesedist,nu au fost suficiente.
Desigur, nu au lipsit nici scandalurile din timpul ședinței dintre cele două grupări din CL Vaslui, PSD și PNL USR-PLUS. Mărul discordiei a fost scoaterea din Comisia Juridică a consilierului social-democrat Ionuț Mancaș prin votul majorității liberal-useristă. De altfel, Dragoș Cazacu a solicitat secretarului județului să nu ia în calcul votul PSD la desemnarea comisiilor de specialitate.
Tot ca o surpriză, singurul consilier de la ALDE, Sorin Radu, s-a declarat independent în cadrul CL astfel încât nu a votat niciuna din propunerile pentru viceprimari. În schimb, a spus că dorește să facă parte dintr-o comisie de specialitate și, în consecință, a fost ales în Comisia Juridică. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

%d blogeri au apreciat: