Home » Administratie » Medicul de familie din Vinderei, răpus de coronavirus. Alte două paciente ale doctorului, decedate din cauza covid-19

Medicul de familie din Vinderei, răpus de coronavirus. Alte două paciente ale doctorului, decedate din cauza covid-19

Unul din cei doi medici de familie din Vinderei a murit de coronavirus, după ce s-a infectat, cel mai probabil, de la un pacient, cabinetul acestuia devenind, astfel, un focar de infecție pentru alte persoane din comunitate, printre care și salariați ai primăriei. De altfel, alte două femei din comună au fost răpuse de covid-19 în ultimele trei zile, iar Primăria Vinderei a fost închisă pentru lucrul cu publicul, majoritatea salariaților, doi confirmați deja cu noul coronavirus, fiind trimiși în izolare la domiciliu.

Situație disperată pentru autoritățile din Vinderei, după ce, în ultimele trei zile, trei persoane, printre care și medicul de familie pentru 4.000 de pacienți din două comune, au murit de coronavirus. Printre primii care s-a îmbolnăvit a fost doctorul care profesa de aproape 30 de ani în comuna vasluiană situată la granița cu județul Galați. În vârstă de 68 de ani și cu probleme cardiace, Mihai Buescu a acuzat o stare de rău în timp ce se afla la cabinet, motiv pentru care asistenta a chemat ambulanța, mai ales că medicul își pierduse și cunoștința pentru câteva secunde. Transportat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, doctorul a fost testat, conform protocolului, și de coronavirus, fiind confirmată prezența virusului. În consecință, a fost transferat a doua zi la Spitalul Bârlad, unitate medicală suport covid la nivelul județului Vaslui.

Domnul doctor nu a avut niciun fel de simptomatologie de coronavirus, nici măcar când a ajuns la spital. A pus starea de rău pe seama faptului că, în primăvara acestui an, își implantase un stent pe cord. Evoluția stării sale de sănătate a fost una bună în prima săptămână de la confirmarea covid-19. Abia după a șase, a șaptea zi a început să se simtă rău, fiind, de altfel, și intubat, fără să-și mai revină”, ne-a a declarat primarul comunei Vinderei, Ionuț Ghiur.

Noul coronavirus i-au atacat plămânii medicului Mihai Buescu, ceea ce, în final, i-a fost fatal.

Două paciente de-ale medicului au fost răpuse de coronavirus

Medicul Mihai Buescu nu este singura victimă a noului coronavirus din Vinderei. Alte două persoane, o femeie de 66 de ani, din Obârșeni, și una de 70 de ani, din Docăneasa, au pierdut lupta cu covid-19. Cu hipertensiune arterială, acestea erau paciente ale doctorului de familie și fuseseră în urmă cu aproximativ două săptămâni la cabinetul său din Vinderei.
Nu știm de la cine a pornit acest virus și cine l-a adus în comună. Însă, se pare că totul a plecat de la cabinetul medical. Oamenii au început să se simtă rău după ce au fost acolo”, crede edilul Ionuț Ghiur.
Pe lângă cele trei persoane decedate, la nivelul comunei au mai fost depistate cu coronavirus și alte persoane, printre care un bătrân de 75 de ani, a cărui stare de sănătate este una bună în momentul de față, și doi salariați ai primăriei.

Primăria Vinderei, închisă pentru lucrul cu publicul

După depistarea cu covid-19 a celor doi angajați ai primăriei, autoritățile locale au luat o serie de măsuri care se impuneau, mai ales că alți salariați au acuzat stări de rău. De altfel, alți doi angajați s-au testat pentru coronavirus în cursul zilei de miercuri, așteptând rezultatele. În consecință, primarul a luat decizia închiderii instituției pe care o conduce, trimițând în izolare la domiciliu pe salariații bolnavi și pe colegii contacți ai acestora.
Din cei 17 salariați ai primăriei, am mai rămas la lucru patru, cu tot cu mine, motiv pentru care am suspendat lucrul cu publicul. În caz de urgență, localnicii mă pot contacta telefonic pe mine pentru a le rezolva problemele”, suține edilul de Vinderei.
Pe lângă primărie, autoritățile din Vinderei au decis și închiderea bibliotecii comunale întrucât o salariată a instituției este soția unuia dintre cei depistați cu covid-19 în primărie. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: