Home » Administratie » (Video) Ședință extraordinară a Consiliului Local Bârlad

(Video) Ședință extraordinară a Consiliului Local Bârlad

Discuții aprinse, ieri, în ședința extraordinară a Consiliului Local Municipal Bârlad. Tema cuantumului burselor școlare a încins spiritele, consilierii PSD insistând ca acestea să fie majorate mai mult decât a găsit de cuviință inițiatorul proiectului, primarul Dumitru Boroș.

Consilierii PSD au cerut ca bursele de performanță să crească de la 150 de lei cât au fost stabilite, la 200 de lei, cele de merit să fie majorate de la 90 la 150 de lei, iar bursele de studiu și cele sociale, de la 80 la 100 de lei.

Proiectul a fost votat în forma inițială, întrucât, nu s-au identificat resurse financiare cu care să se poată majora mai mult aceste burse. Primarul a declarat că de când a preluat primul mandat, valoarea burselor școlare aproape s-a triplat, iar demersul consilierilor din opoziție este unul populist, cu scop strict electoral.

Răspunsul nu i-a mulțumit pe consilierii PSD, care au insistat ca aceste burse să crească și mai mult, ba chiar au spus că vor depune în viitor un proiect pentru creșterea numărului de burse școlare la Bârlad.

Primarul, consilierii PNL și USR, au declarat că și ei vor creșterea cuantumului burselor, dar, pe moment, nu au fost identificate sursele din care s-ar putea realiza acest lucru. Așadar, în anul școlar 2020-2021, la Bârlad, majoritatea consilierilor locali a hotărât să aloce 106.980 lei pentru bursele școlare. Asta înseamnă 1.950 lei pentru bursele de performanță, 78.390 lei pentru cele de merit, 12.880 lei pentru bursele de studiu și 13.760 pentru bursele sociale. Elevii bârlădeni vor fi răsplătiți de primărie cu 13 burse de performanță, 971 burse de merit, 161 burse de studiu și 172 burse sociale. (M.N.)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*