Home » Administratie » USR PLUS Vaslui solicită eliminarea pensiilor speciale și a privilegiilor pentru politicieni

USR PLUS Vaslui solicită eliminarea pensiilor speciale și a privilegiilor pentru politicieni

Candidații USR PLUS Vaslui la Parlament României sunt susținătorii eliminării pensiilor speciale care sunt acordate în baza unui sistem creat de vechea clasă politică. Totodată, reprezentanții aceleiași alianțe de dreaptă cer și eliminarea altor privilegii pentru politicieni.

 

Candițiii USR PLUS Vaslui cred că pensia fiecărui român trebuie acordată după contribuția avută pe parcursul vieții profesionale, iar funcția ocupată nu trebuie să aibă o legătură în stabilirea unei formule de calcul preferențiale. În opinia lor, sistemul pensiilor speciale pentru politicieni este unul creat de vechea clasă politică. ”Rând pe rând, politicienii au adăugat categorii de persoane care să primească pensie specială. Deputați, senatori și, în curând, primari și președinți de Consilii Județene, toți au primit beneficii speciale pentru momentul ieșirii la pensie, în funcție de numărul de mandate obținut”, susține Mihai Botez, candidat USR PLUS pentru Camera Deputaților.

Când a intrat în Parlament, USR PLUS a adus subiectul eliminării pensiilor speciale în spațiul public. În timp ce politicienii de la celelalte partide luptau pentru a-și mai adăuga beneficii, afirmă reprezentanții alianței, USR PLUS a luptat pentru oprirea acordării de noi avantaje și eliminarea celor vechi. Nu întâmplător, în lista de 40 de angajamente ale USR PLUS, în vederea viitoarei guvernări, eliminarea pensiilor speciale este prioritară.
Pentru cei care au așteptat schimbarea, am demonstrat în 2016 ce s-a putut face cu doar 8% din Parlament. Acum, scopul nostru este de a face parte din majoritatea parlamentară și din Guvern pentru a pune în aplicare reforma statului”, a mai spus Mihai Botez, candidat USR PLUS pentru Camera Deputaților.
Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie. USR PLUS Vaslui se va afla pe poziția 3 a buletinului de vot, atât la Camera Deputaților cât și la Senat. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: