Home » Administratie » Bolnavii de covid-19 din Vinderei, căutați din casă în casă de asistenții comunitari ai primăriei

Bolnavii de covid-19 din Vinderei, căutați din casă în casă de asistenții comunitari ai primăriei

Asistenții comunitari ai Primăriei Vinderei merg din casă în casă pentru a găsi persoanele cu simptomatologie de covid, după ce medicul de familie al comunei a murit de coronavirus. Primele date ale anchetei epidemiologice indică drept posibilă sursă a îmbolnăvirii cabinetul medical al doctorului răpus de covid.

Comuna Vinderei este într-o situație foarte dificilă în momentul de față, în condițiile în care nu mai puțin de 4.000 de suflete au rămas fără medic de familie. În aceste condiții, oamenii nu mai au de unde să obțină o rețetă sau să beneficieze de consult, deși, așa după cum susține primarul Ghiur, sunt multe persoane care se simt rău, posibil infectate cu covid-19.
Durerea noastră mare este că am rămas fără medic de familie. Mai avem un medic de familie în comună, însă, până se face transferul, va dura, iar populația are nevoie de consult acum, nu peste câteva luni. Avem și salariați ai primăriei care au nevoie de concedii medicale pentru perioada în care stau în izolare. Ce facem în această situație?”, se întreabă primarul.

Speriat că și alte persoane s-ar fi putut îmbolnăvi după ce ar fi contractat virusul din cabinetul medicului de familie mort de covid-19, autoritățile din Vinderei au echipat corespunzător, cu costume de protecție, asistenții comunitari și i-au trimis din casă în casă pentru a depista pe cei cu simptomatologie de coronavirus în vederea trimiterii acestora la testare. (Ionuț PREDA)

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*