Home » Administratie » Peste 1.200 de firme din județ, pe primele zece locuri în Topul Firmelor Vaslui pe anul 2019

Peste 1.200 de firme din județ, pe primele zece locuri în Topul Firmelor Vaslui pe anul 2019

Nu mai puțin de 1.200 de firme din județul Vaslui s-au clasat pe primele zece locuri în Topului Județean al Firmelor din acest an, unul în care decernarea trofeelor se va face exclusiv on-line. Cifra de afaceri a agenților economici din anul 2019 a depășit un miliard de euro, ceea ce înseamnă o creștere de 12% față de anul anterior.
Ca și în anii din urmă, clasamentul care a stat la baza întocmirii Topului Firmelor din județul Vaslui realizat de Camera de Comerț, Industrie și Agriculură (CCIA) a urmărit cinci indicatori de performanță, respectiv cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și eficiența utilizării capitalului angajat. Din punct de vedere al obiectului de activitate, topul a fost împărțit în șapte secțiuni distincte: Cercetare – Dezvoltare și Tehnologia informației; Industrie; Agricultură, Silvicultură și Pescuit; Construcții; Servicii; Comerț; Turism și Restaurante.
”Statistica arată că, din 6.670 bilanțuri depuse de societățile comerciale înmatriculate în județul Vaslui, aferente anului 2019, 6.045 au avut o cifră de afaceri diferită de zero (firme active), iar 2.546 au îndeplinit criteriile de admitere în clasament. Din acestea, 1.269 firme s-au clasat pe locurile 1-10 ale Topului”, susțin reprezentanții CCIA Vaslui.
Totodată, datele statistice arată că, în 2019, au fost cu 6,40% mai multe firme active decât în anul anterior. Acestea au cumulat o cifră de afaceri de aproximativ 1,07 miliarde euro, însemnând o creștere de 12% față de 2018.
Clasamentul și cifrele care stau la baza acestui clasament arată și alte informații relevante pentru comunitatea județului. Astfel, cele 1.269 de firme din top 10 reprezintă doar 21% din numărul total de societăți comerciale active înmatriculate în județul Vaslui, dar cumulează peste trei sferturi din totalul cifrei de afaceri și peste două treimi din numărul de salariați la nivel de județ”, se mai arată în analiza făcută de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Vaslui. (Ionuț PREDA)

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*