Home » Administratie » Țigări și alcool de contrabandă de peste 2.800 de lei, descoperite în Vama Albița. Șoferul, amendat cu 10.000 de lei

Țigări și alcool de contrabandă de peste 2.800 de lei, descoperite în Vama Albița. Șoferul, amendat cu 10.000 de lei

Peste 8.500 de țigări și 22 de litri de băuturi alcoolice au fost descoperite de către polițiștii de frontieră vasluieni în diverse lăcașe ale unui autocar care efectua curse regulate între Republica Moldova și Italia. Șoferul autovehiculului s-a ales cu o amendă de 10.000 de lei, pe lângă confiscarea întregii cantități de marfă de contrabandă.

 

Polițiști de frontieră din cadrul Poliției de Frontieră Vaslui au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni desfășurate în zona de competenţă, 8.500 de ţigarete de contrabandă şi peste 22 de litri de băuturi alcoolice, în valoare totală de 2.844 de lei, care erau ascunse într-un autocar. În fapt, este vorba despre un șofer de 21 de ani care, conducând un autocar, cursă regulată pe ruta Republica Moldova și Italia, a încercat să introducă în România marfa de contrabandă.

”În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, sub scara din spate a autocarului, cantitatea totală de 8.200 de ţigarete (410 pachete) și 13 litri de băuturi alcoolice, de diferite mărci, fără însemne accizabile”, ne-a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Vaslui, Irina Mirică.
Autoritățile de frontieră au luat măsura reţinerii tuturor bunurilor descoperite, în valoare totală de 2.844 lei, şi sancţionarea contravenţională a șoferului cu amendă în valoare de 10.000 de lei. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*