Home » Administratie » UAT-urile taie bani de la investiții, pentru a avea fonduri în lupta cu pandemia de coronavirus

UAT-urile taie bani de la investiții, pentru a avea fonduri în lupta cu pandemia de coronavirus

Unitățile administrativ teritoriale de la nivelul județului Vaslui au tot mai mari probleme, în ceea ce privește acoperirea cheltuielilor aferente pandemiei de coronavirus. Ioan Ciupilan, primarul municipiului Huși, a spus că autoritățile locale se decurcă tot mai greu, fiind nevoite să apeleze la venituri care erau alocate la alte capitole bugetare.

”Am făcut niște eforturi financiare tăind din alte locuri, unde am renunțat practic la anumite capitole de investiții. Din altă parte nu aveam de unde să renunțăm, pentru a asigura minimul necesar să încercăm să funcționeze toate instituțiile publice din municipiul Huși. Sperăm într-o echilibrare bugetară, probabil va veni, nu știu”, a precizat Ioan Ciupilan.

În acest context al crizei de sănătate provocată de pandemia de COVID-19, Consiliul Local Huși a  aprobat o hotărâre prin care s-a decis achiziționarea prin fonduri europene de tablete și laptopuri care sunt necesare în municipiu pentru a desfășura învățământul online. Până se va aproba și vor veni banii din acest proiect, autoritățile locale intenționează să scoată la licitație achiziționarea echipamentelor electronice din fonduri proprii. Ulterior, sumele vor fi recuperate din proiectul pe fonduri europene, dacă acesta va fi declarat eligibil.

”Eu sper să se închidă cât mai repede cu acest virus, să se închidă această problemă, pentru că altfel ne va paraliza pe toți”, a mai spus Ioan Ciupilan.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*