Home » Local » Mai multe focare din afara orașului au provocat creșterea ratei de infectare cu COVID-19 din Negrești

Mai multe focare din afara orașului au provocat creșterea ratei de infectare cu COVID-19 din Negrești

Orașul Negrești este una din comunitățile de la nivelul județului Vaslui cele mai afectate de pandemia de coronavirus. Cristi Rusu, primarul orașului Negrești, a precizat că sunt mai multe cauze care au agravat criza de sănătate din localitatea pe care o conduce.

În primul rând, o parte din persoanele care s-au infectat lucrează în municipiul Vaslui și fac naveta la locul de muncă cu mijloacele de transport. De asemenea, în oraș sunt 3 – 4 magazine de unde populația se aprovizionează și, astfel, au fost momente când s-a creat aglomerație și nu s-a mai respectat distanțarea socială.

Nu în ultimul rând, o parte din cetățeni lucrează la Centrul Social de la Băcești, unde au fost înregistrate focare de COVID-19, și apoi s-au întors imediat în oraș. Toate aceste cauze au determinat creșterea ratei de infectare a populației.

În prezent, evoluția pandemiei de coronavirus din județul Vaslui a ajuns pe un planou, cu creșteri și scăderi cu un număr relativ mic de persoane infectate. Sunt mai multe focare la centre care aparțin DGASPC Vaslui, iar autoritățile speră că măsurile implementate își vor arăta în perioada următoare rezultatele.

”Dacă toată lumea respecta regulile nu se ajungea la acești indici de infectare și am fi putut să menținem în continuare acele scenarii galben și verde acolo unde era posibil. Faptul că s-a ajuns aici este vina noastră, a tuturor. Nu am înțeles măsurile, o mare parte nu au fost de acord cu respectarea lor și atunci consecința este a acestor măsuri care ne creează și alte probleme”, a spus Mircea Gologan, prefectul județului Vaslui.

În acest moment autoritățile fac analize privind indicii de infectare, reprezentanții de la Direcția de Sănătate Publică avertizând atunci când sunt depășiri de limite. În acest monent, municipiul Bârlad și orașul Negrești nu au trecut sub pragul de 3 la mia de locuitori.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: