Home » Coronavirus » Pacienți de la Piatra Neamț, transferați la Bârlad

Pacienți de la Piatra Neamț, transferați la Bârlad

Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad vine în sprijinul Spitalului Județean din Piatra Neamț, lovit de o tragedie fără precedent, în care 10 pacienți au ars de vii.

Aseară, au ajuns de la Piatra Neamț la spitalul din Bârlad doi pacienți cu forme severe de COVID, care au fost internați la secția ATI a Spitalului „Elena Beldiman”. Spitalul din Bârlad, de altfel, ca unitate suport COVID, a mai oferit sprijin și altor spitale din țară, care au rămas fără locuri libere în secțiile ATI.

La secția ATI a spitalului bârlădean au fost internați, în ultimele două luni, pacienți COVID în stare critică din București, Brașov, Focșani, iar acum Piatra Neamț. Din păcate, toți pacienții, transferați intubați la Bârlad și cu o stare extrem de degradată, au decedat.

Atâta vreme cât secția ATI a Spitalului „Elena Beldiman” va avea locuri libere, va primi și pacienți COVID din alte județe.

Numărul deceselor pacienților COVID precizat în comunicatele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) este mai mic față de datele oferite de Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad. Unitatea are în evidență numărul total al deceselor pacienților COVID (inclusiv al celor din alte județe, internați la Bârlad), pe când CJSU are în evidență doar pacienții decedați cu domiciliul în județul Vaslui.  (M.N.)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*