Home » Invatamant » Săptămâna Europeană a Meseriilor, marcată de Școala Gimnazială „Vasile Pârvan” din Bârlad

Săptămâna Europeană a Meseriilor, marcată de Școala Gimnazială „Vasile Pârvan” din Bârlad

„Soluții eficiente în alegerea unei meserii”, aceasta a fost tema activității organizate pe 12 noiembrie de către Școala Gimnazială „Vasile Pârvan” din Bârlad. Activitatea s-a desfășurat pe platforma Meet, cu un număr de 70 de elevi, profesori și părinți, în cadrul Săptămânii Europene a Meseriilor, 9 -13 noiembrie 2020.

Grupul țintă a fost reprezentat de elevi și părinții elevilor de clasa a-VIII-a de la Școala Gimnazială „Vasile Pârvan” și Școala Gimnaziala „George Tutoveanu”. Elevii de clasa a VIII-a și părinții lor au primit informații privind traseele educaționale existente, structura învățământului liceal și profesional din localitatea noastră, pe profiluri și specializări.

Fiecare echipă a unui liceu a prezentat într-o manieră cât mai originală oferta educațională a unității de învățământ și a reușit să trezească interesul elevilor și să îi ghideze în alegerea unui traseu profesional. 

La activitate au participat, în calitate de invitați, inspector școlar Maria Ciulei, reprezentanta ISJ Vaslui, profesori și elevi din trei licee bârlădene (Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza” și Liceul Tehnologic „Petru Rareș” din Bârlad), care au promovat meseriile ce se pot învăța în aceste unități de învățământ, precum și consilierul școlar  prof. Ina Stan.

Activitatea organizată online de Școala „Vasile Pârvan” a demonstrat faptul că, dacă există voință, restricțiile impuse din cauza pandemiei nu constituie un impediment, câtă vreme există acces la internet. (M.N.)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*