Home » Coronavirus » CPU din cadrul Spitalului „Beldiman” din Bârlad așteaptă testele rapide promise de ministrul Sănătății

CPU din cadrul Spitalului „Beldiman” din Bârlad așteaptă testele rapide promise de ministrul Sănătății

Testele rapide pentru depistarea pacienților infectați cu SARS-CoV-2 au ajuns la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Vaslui.

Mihaela Vlada, directoarea Direcției de Sănătate Publică Vaslui, a declarat pentru Est News că au fost distribuite acestei Unități de Primiri Urgențe 600 de teste rapide, care au ajuns la Spitalul Județean de Urgență pe 13 noiembrie.

La Compartimentul de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad nu a ajuns niciun test, cu toate că unitatea suport COVID de la Bârlad ar fi avut nevoie în acestă perioadă, ținând cont că prelucrarea testelor PCR ale pacienților COVID nu se mai face în laboratorul de biologie moleculară a spitalului, din cauză că medicul de laborator este în izolare.

Rămâne de văzut când vor sosi și la CPU al Spitalului „Elena Beldiman”, pentru că în urma cu ceva timp, ministrul Nelu Tătaru declara că testele rapide vor ajunge la CPU pe 5 sau 6 noiembrie. (M.N.)

About admin

%d blogeri au apreciat: