Home » Administratie » Primarii din județul Vaslui au fost instruiți online, pentru pregătirea alegerilor parlamentare

Primarii din județul Vaslui au fost instruiți online, pentru pregătirea alegerilor parlamentare

Pregătirile pentru organizarea alegerilor parlamentare, care vor avea loc în data de 6 decembvrie 2020, au intrat în linie dreaptă. Mircea Gologan, prefectul județului Vaslui, a precizat că se așteaptă hotărârea Biroului Electoral Județean pentru bun de tipar, pentru ca apoi modelele de buletine de vot să fie transmise la Imprimeria Națională pentru a fi tipărite.

”Am organizat o conferință audio cu primarii și secretarii din județ din județ în vederea pregătirii alegerilor parlamentare. Urmează să primim buletinele de vot când vor fi tipărite și apoi va avea loc tragerea la sorți a președinților și locțiitorilor secțiilor de vot. Suntem în grafic cu organizarea alegerilor. Pe 6 decembrie sperăm ca cât mai multe persoane să își exprime dreptul lor de a vota”, a spus Mircea Gologan.

Termenul pentru depunerea, la Birourile electorale de circumscripţie, a listelor de candidaţi pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie s-a încheiat la 22 octombrie 2020. Conform calendarului alegerilor, constatarea rămânerii definitive a candidaturilor a fost pe data de 2 noiembrie, iar campania electorală a demarat pe 6 noiembrie.

Alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor au loc la 6 decembrie 2020, conform Hotărârii de Guvern nr. 744/2020 privind stabilirea datei alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2020. Campania electorală este cuprinsă intervalul 6 noiembrie – 5 decembrie 2020.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: