Home » Administratie » Autocamion din Belgia cu numere false de înmatriculare, oprit în Vama Albița

Autocamion din Belgia cu numere false de înmatriculare, oprit în Vama Albița

Un autocamion cu remorcă din Belgia, cu numere false de înmatriculare, a fost oprit la frontiera de est a Uniunii Europene de către polițiștii de frontieră vasluieni în timp ce șoferul, un basarabean de 65 de ani, încerca să-l scoată din țară prin Vama Albița. Conducătorul autovehiculului s-a ales cu doar penal pentru punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

 

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa îl cercetează penal pe un bărbat cu dublă cetățenie, română și Republica Moldova, după ce a încercat să scoată din țară un autovehicul cu număr fals de înmatriculare. Astfel, bărbatul a intrat în vama vasluiană pentru efectuarea formalităţilor de control în vederea trecerii frontierei cu un ansamblul de vehicule, format dintr-un autocamion şi o semiremorcă, înmatriculat în Belgia.
Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a mijloacelor de transport, polițiștii de frontieră au decis să facă verificări suplimentare. În urma controlului, s-a constatat că seria de șasiu a camionului poansonată şi cea menţionată în documentul de înmatriculare sunt diferite”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Vaslui, Irina Mirică.
Polițiștii de frontieră au întocmit dosar penal pe numele bărbatului de 65 de ani pentru punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*