Home » Administratie » Primăria Huși este la zi cu pregătirile pentru deszăpezire. Dorința hușenilor este să avem o iarnă bogată în zăpadă

Primăria Huși este la zi cu pregătirile pentru deszăpezire. Dorința hușenilor este să avem o iarnă bogată în zăpadă

Autoritățile din municipiul Huși sunt în plină campanie de pregătiri pentru anotimul rece. Utilajele pentru deszăpezire sunt pregătite, s-a achiziționat și material antiderapant, astfel încât iarna să nu mai surprindă drumarii nepregătiți.

”De 12 ani, de când sunt primar, tot timpul am tratat cu maximă seriozitate problemele care pot să apară iarna. Suntem pregătiți pentru orice viscol, să dea Dumnezeu să ningă, pentru că asta este dorința tuturor hușenilor, ținând cont că municipiul Huși este un oraș agricol. Nu vom avea probleme cu deszăpezirea, chiar dacă de doi ani avem în responsabilitate și tronsonul de drum european, care tot timpul a fost cu dificultăți. De câte ori a nins, de când este la noi, nu am avut complicații în ceea ce privește circulația pe acest drum”, a spus Ioan Ciupilan, primarul municipiului Huși.

În prima jumătate a lunii noiembrie, a avut loc prima ședință de lucru a Comandamentului județean de coordonare a activității de intervenție pentru deszăpezire și combaterea poleiului pe drumurile județene în perioada 1 noiembrie 2020 – 31 martie 2021. La prima întâlnire s-a discutat despre numărul de kilometri care trebuie deszăpeziți, care sunt stocurile de nisip, sare, care este starea utilajelor etc.

În acest an, la nivelul județului Vaslui se vor monta 8 kilometri de parazăpezi, lucrările de deszăpezire urmând să se desfășoare pe circa 1.000 kilometri de drumuri județene. În lucrările de deszăpezire sunt implicate aproximativ 100 de utilaje de deszăpezire, în timp ce necesarul de nisip este de 4.300 tone și 50 tone de sare.

La fel ca și în anii trecuți, sunt drumuri pe care activitatea de dezăpezire va fi mai intensă. Drumurile județene sensibile la înzăpezire sunt cele pe direcția Lipova – Bogdana, Voinești – Pogana, Crețești – Murgeni, Arsura – Duda Epureni, Telejna – Codăești, Crețești – Hoceni.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*