Home » Local » Spitalul Orășenesc Negrești se va redeschide și va avea patru secții medicale

Spitalul Orășenesc Negrești se va redeschide și va avea patru secții medicale

Primăria Negrești a inițiat demersurile necesare în vederea redeschiderii spitalului orășenesc. În prezent, clădirea este în conservare și se degradează de la un an la altul și, tocmai de aceea, lucrările de reabilitare și modernizare a unității de sănătate trebuie să demareze cât mai rapid. Cristi Rusu, primarul orașului Negrești, a precizat că a avut deja o întâlnire de lucru cu reprezentanții Companiei Naționale de Investiții, în vederea implementării unui proiect de reabilitare, modernizare și dotare a Spitalului Orășenesc Negrești. Unitatea de sănătate deservea orașul Negrești și alte nouă comune din jurul centrului urban și, tocmai de aceea, era foarte importantă pentru întreaga zonă.

”Clădirea este acum în conservare, însă toate aceste locații se degradează constant. Avem susținerea Ministerului Sănătății de a redeschide spitalul și să facem câteva secții medicale. Este vorba despre o secție de ginecologie, una de pediatrie, interne și paleație”, a spus Cristi Rusu.

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a intenționat transformarea fostului spital din orașul Negrești într-un cămin de bătrâni. În data de 23 ianuarie 2019, CJ Vaslui a transmis o cerere Primăriei Negrești prin care solicită trecerea fostei unități spitalicești din domeniul public al UAT-ului, în domeniul public al județului.  Motivul care a stat la baza solicitării de preluare în administrare a fostului spital a fost amenajarea în respectivele clădiri a unui serviciu social dedicat persoanelor vârstnice. La Negrești urmau să fie transferați 50 de bătrâni de la căminul social de la Huși, care nu mai corespunde normelor de securitate la incendiu. Însă, Consiliul Local Negrești nu au fost de acord cu inițiativa CJ-ului.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

%d blogeri au apreciat: