Home » Administratie » Goscom Vaslui furnizează agent termic în sistem centralizat și în actualul sezon rece

Goscom Vaslui furnizează agent termic în sistem centralizat și în actualul sezon rece

Căldura și apă caldă menajeră vor fi asigurate și în acest sezon rece de către operatorul Goscom Vaslui SA Vaslui pentru 129 de beneficiari persoane fizice, din trei zone de blocuri din municipiul reședință, două unități de învățământ și Piața Centrală. Tariful agentului termic suportat de către populație a rămas același ca și în iarna trecută, respectiv 240 lei/gigacalorie, diferența costului real de producție fiind subvenționată de la bugetul local.

Goscom Vaslui SA este operatorul serviciului de alimentare cu energie termică în sistem centralizat pe raza municipiului Vaslui și pentru sezonul rece 2020-2021, în acest sens fiind licențiat de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) încă de iarna trecută. În consecință, societatea a început furnizarea căldurii și apei calde menajere către cei 129 de beneficiari, persoane fizice, de la cele trei puncte termice pe care le are în exploatare în zonele Crucea Gării, bloc 287 (ANL), Zona Industrială, blocuri ANL, și Termica, bloc 40 G.
Din acest sezon, Goscom Vaslui SA a încheiat contracte de prestare a serviciului de exploatare și conducere operativă a centralelor termice pentru alte trei puncte termice din municipiu, respectiv cu Direcția de Asistență Socială Vaslui, pentru centrala termică aflată în incinta Creșei Nr. 5 din zona protoieriei, cu Direcția de Târguri, Piețe și Oboare, pentru centrala termică aflată în incinta Pieții Centrale, și cu Școala Gimnazială ”Constantin Parfene”, pentru centrala termică aflată pe strada Avântului. În consecință, celor 129 de persoane fizice din sezonul rece trecut li se adaugă alți trei beneficiari persoane juridice”, ne-a precizat directorul SC Goscom Vaslui SA, Cătălin Bîrleanu.

Goscom a pregătit din timp sistemul de termoficare

Încă din perioada verii, furnizorul de căldură din Vaslui a făcut reviziile la centralele termice și la instalațiile de distribuție astfel încât beneficiarii să nu întâmpine probleme în ceea ce privește căldura din locuințe ori instituții. În plus, societatea și-a asigurat stocul de piese de schimb în vederea rezolvării prompte a unor eventuale defecțiuni ce ar putea apărea pe timpul exploatării. De asemenea, au fost încheiate și contracte cu diverși furnizori de piese și instalații termice.
La ora actuală, sistemul funcționează corespunzător în toate cele șase puncte din care se furnizează agent termic către beneficiari. S-au făcut probele la instalații din timp și s-au remediat micile probleme care au existat, cum este și firesc, la pornirea unui sistem de termoficare”, susține directorul Cătălin Bîrleanu.

Populația va plăti același preț pe gigacalorie ca în sezonul trecut

Modificările de tarife din ultimul an la gazele naturale, materia primă pentru centralele termice, nu va afecta populația racordată în sistem centralizat în ceea ce privește facturile la căldură și apă caldă menajeră. Costul per gigacalorie plătit de cei 129 de beneficiari persoane fizice se menține același ca și în sezonul rece anterior, respectiv 240 lei/gigacalorie, cu tot cu TVA. Practic, populația plătește de aproape trei ori mai puțin față de cât este costul real de producție pentru agentul termic. Acesta este și motivul pentru care, cu foarte puține excepții, beneficiarii de agent termic în sistem centralizat reușesc să-și achite la timp facturile.
”Avem și trei situații cu probleme mai deosebite. Nu datorează sume foarte mari, însă nu au reușit să țină la zi plata facturilor”, a conchis directorul Goscom Vaslui SA. (Ionuț PREDA)

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*