Home » Administratie » Investiție de peste 27 milioane de lei pentru modernizarea DJ 242 G Vinderei – Brădești

Investiție de peste 27 milioane de lei pentru modernizarea DJ 242 G Vinderei – Brădești

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va investi 27.200.989 lei pentru finanțarea proiectului ”Reabilitare și modernizare DJ 242G: Vinderei (DJ 242 C) Brădești. În acest sens, la ultimă ședință ordinară, consilierii județeni au aprobat documentația și indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiție.

Drumul județean DJ 242 G are o lungime de 7,634 km și este împărțiț în 2 tronsoane. Terenul în suprafață totală de 86.984 mp aferent lucrărilor propuse a se executa este situat în intravilanul și extravilanul comunei Vinderei – satele Vinderei și Brădești.

Lucrările propuse a se executa constau în reabilitarea și modernizarea drumului județean DJ 242 G în lungime totală de aproximativ 7,634 km cu îmbrăcăminte bituminoasă, amenajare accese la proprietăți, realizarea de semnalizări rutiere și refacere de șanțuri și podețe.

”Proiectul propus tratează aspecte legate de dezvoltarea infrastructurii de transport rutier, legătura locuitorilor cu zonele dezvoltate, accesul facil al autovehiculelor destinate situațiilor de urgență, creșterea atractivității și competitivității zonei”, se arată în hotărârea adoptată de CJ Vaslui.

Reabilitarea și modernizarea drumului va mai determina: îmbunătățirea circulației; creșterea calității serviciilor publice; stoparea migrării populației active; facilitarea accesului persoanelor și autovehiculelor; îmbunătățirea accesibilității în zonă.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*