Home » Administratie » Șofer vasluian depistat cu permis necorespunzător în timp ce tracta cu mașina o platformă auto

Șofer vasluian depistat cu permis necorespunzător în timp ce tracta cu mașina o platformă auto

Un șofer în vârstă de 34 de ani, din județul Vaslui, a fost depistat de polițitșii de frontieră, în Vama Albița, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule fără a avea permis auto corespunzător. Oamenii legii au întocmit dosar penal pe numele bărbatului pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări cu privire la un bărbat care conducea un ansamblu de vehicule, deşi acesta ştia că permisul de conducere deţinut era necorespunzător categoriei din care făcea parte mijlocul de transport respectiv. Șoferul s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, pe sensul de ieşire din ţară, în timp ce conducea un autovehicul marca Mercedes, înmatriculat în Lituania, tractând o remorcă tip platformă, înmatriculată în Republica Moldova.
La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontoeră au constatat că bărbatul este posesorul unui permis de conducere valabil pentru categoriile AM, B, C, iar pentru a putea conduce ansamblul rutier respectiv este necesară deținerea categoriilor B și E”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Vaslui, Irina Mirică.
Polițiștii de frontieră au întocmit doar penal pentru infracţiunea de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun. (Ionuț PREDA).

About admin

%d blogeri au apreciat: