Home » Agricultura » DS Vaslui nu a renunțat la programul de dotare al pădurarilor cu pistoale cu glonț

DS Vaslui nu a renunțat la programul de dotare al pădurarilor cu pistoale cu glonț

În prezent, la Regia Națională a Pădurilor este în derulare procedura de achiziție a pistoalelor pentru dotarea pădurarilor.

”Acest proiect este în lucru și sunt în derulare procedurile prevăzute de legislația în vigoare. Așa cum ne-am propus, vom dota pădurarii cu armament. Am pornit acest proiect, cu gândul de a găsi o soluție pentru apărarea integrității personalului silvic”, a precizat Cătălin Idriceanu, directorul Direcției Silvice (DS) Vaslui.

Pentru a pregăti momentul în care armamentul va ajunge în teritoriu, în cursul anului trecut, personalul silvic, pădurarii, șefii de districte, personalul din cadrul ocoalelor silvice care prestează servicii de pază, în total 145 de persoane, au fost în curs de avizare, reavizare a permiselor pentru deținere de armament. În prezent, silvicultorii din cadrul DS Vaslui sunt dotați  cu pistoale cu bile și pistoale cu gaz.

În data de 27 noiembrie 2019, Camera Deputaților ca for decizional a adoptat proiectul de lege care prevede ca personalul silvic cu atribuții de pază să fie dotat cu armament de serviciu.

”În exercitarea atribuțiilor de serviciu, personalul silvic cu atribuții de pază a fondului forestier național, a fondului cinegetic național, a fondului piscicol și a ariilor naturale protejate are statut special, este dotat cu armament de serviciu letal sau neletal, după caz, și poate face uz de armă, în condițiile reglementărilor privind regimul armelor și munițiilor. Statutul special este conferit de portul de armă, de îndatoririle specifice în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu și de riscurile meseriei, care îi pot afecta integritatea fizică și viața”, se precizează în lege.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*