Home » Agricultura » Diploma de fermier este la mare căutare. 126 de persoane au absolvit cursurile DAJ Vaslui

Diploma de fermier este la mare căutare. 126 de persoane au absolvit cursurile DAJ Vaslui

Pandemia de coronavirus nu a blocat cursurile de pregătire profesională organizate de Direcția pentru Agricultură a Județului (DAJ) Vaslui. În cursul acestui an, au finalizat orele de instruire nu mai puțin de 126 absolvenți: apicultori – 43, tractoriști – 26, creșterea animalelor – 16, cultura plantelor – 22, legumicultor – 12 etc. La această dată, DAJ Vaslui mai are în derulare și alte cursuri la care s-au înscrie 41 de cursanți. Cursul pentru apicultori a început în data de 19 octombrie, iar cursurile pentru creșterea animalelor și cultura plantelor au demarat în data de 26 octombrie.

”Cursurile se desfășoară cu respectarea strictă a măsurilor de combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2, pentru protejarea personalului din instituția noastră și a cursanților. Cursurile de pregătire au nivelul de calificare I și se desfășoară pe o perioadă de 360 ore. Participanții dobândesc de la specialiști cu experiență în domeniul agricol cunoștințe necesare calificării pentru care au optat.”, a spus Aurel Ghineț, director adjunct al DAJ Vaslui.

Prețul unui curs de formare profesională este de 400 lei, iar al unui curs de instruire profesională este de 150 lei. Cursurile de instruire profesională sunt efectuate în vederea îmbunătățirii implementării proiectelor, derulate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020. Este vorba despre  submăsura privind instalarea tinerilor fermieri și submăsura dedicată dezvoltării fermelor mici.

DAJ Vaslui este autorizată de către Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Vaslui să organizeze cursuri de formare profesională pentru următoarele meserii: apicultor, legumicultor, tractorist agricol, lucrător în cultura plantelor, lucrător în creșterea animalelor, pomicultor.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

%d blogeri au apreciat: