Home » Administratie » Dorel a lăsat Pogana fără internet

Dorel a lăsat Pogana fără internet

De ieri după-amiază, de la ora 16, comuna Pogana a rămas fără conexiune la internet prin fibră optică. Asta pentru că un muncitor din echipa care lucrează la reabilitarea podului de la intrarea în comună (lucrare contractată de Consiliului Județean) a secționat din greșeală fibra optică.

Până astăzi, avaria nu a fost remediată, astfel încât Primăria a rămas fără conexiune la internet, ca și elevii din Pogana, mulți neputând participa la cursurile online. Ca și cum nu ar fi fost de ajuns că mulți dintre copiii din familii defavorizate nu au primit încă tabletele promise, astăzi nu au putut participa la ore nici cei care au tablete.

Ca și în cazul altor comune, Pogana se confruntă cu o problemă reală, pe care localnicii o resimt mai ales acum, în pandemie, când învățământul se desfășoară doar online: lipsa internetului, sau calitatea lui slabă. Oamenii spun că jumătate din comuna Pogana, cea de sub deal, nu are nici măcar semnal 3G.

La școala din Pogana există semnal pe unele rețele de telefonie, dar foarte slab. La Măscurei, semnalul este slab în jumătate de sat, iar în Tomești există semnal doar în anumite zone, însă nu și la școală.

Cristi Spiridon, primarul comunei Pogana, recunoaște că desfășurarea cursurilor școlare online este afectată din cauza internetului foarte slab din comună, însă acesta a declarat că a pregătit un proiect pentru instalarea unor hotspoturi Wi-Fi în zonele deficitare din comună. (M.N.)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*