Home » Administratie » Romulus Buhăescu, liderul PMP Vaslui: ”Nu mai avem nevoie de politicieni second-hand care, timp de 14 ani în Parlament, nu au făcut nimic bun pentru țară”

Romulus Buhăescu, liderul PMP Vaslui: ”Nu mai avem nevoie de politicieni second-hand care, timp de 14 ani în Parlament, nu au făcut nimic bun pentru țară”

Noul președinte al PMP Vaslui, Romulus Buhăescu, a atras atenția, într-o conferință de presă la care a fost prezent și liderul de la centru Eugen Tomac, că județul nostru are marea oportunitate a atrage sume importante de bani, din cele 33 de miliarde de euro alocate României pentru reducerea emisiilor de carbon, datorită puterii eoliene de care dispunem. Pe de altă parte, candidatul care deschide lista PMP la Senat pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie consideră că vasluienii nu trebuie să mai voteze ”politicienii second-hand” care, în opinia sa, nu vor putea să scoată țara din criza economică care va afecta România în următorii doi ani.

Dacă liderul PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, a vorbit, în conferința de presă, despre programul național de guvernare și despre soluțiile imediate pentru a depăși criza sanitară, cum ar fi adoptarea Legii Sănătății pe care formațiunea a depus-o de multă vreme în parlament, președintele PMP Vaslui a făcut referire la soluțiile pe care le vede pentru ca județul nostru să se poată relansa efectiv din punct de vedere economic.
Noi, în afară de programul național, bazat pe cei trei piloni – credință, sănătate, educație, venim și cu proiecte care vor ajuta Vasluiul să se dezvolte din punct de vedere economic. Pe lângă cei 80 de miliarde de euro care vor reveni României în următorul exercițiu financiar al UE, mai sunt încă 33 de miliarde de euro alocați pentru reducerea emisiilor de carbon, iar județul Vaslui are resurse foarte importante pentru a atrage astfel de investiții. Mă gândesc la domeniul energiei regenerabile și, în acest sens, îmi doresc să folosim într-un mod cât mai profitabil puterea eoliană pe care județul nostru o are”, susține Romulus Buhăescu.
Pe de altă parte, liderul popularilor vasluieni le cere oamenilor să fie foarte atenți atunci când vor merge la vot pe 6 decembrie și să nu le mai acorde un nou mandat celor care, în ultimele trei mandate consecutive de parlamentar, nu au făcut nimic pentru țară. ”Oamenii trebuie să se uite foarte atenți la toți candidații, să le verifice CV-urile ca să se asigure că votează ceea ce trebuie. Altfel, cei doi ani care vor urma, extrem de grei din punct de vedere economic, vor fi foarte greu de gestionat dacă mergem cu aceeași politicieni care se află de 12, 13, 14 ani în parlament. Eu i-am numit, în repetate rânduri, politicieni second-hand. Nu trebuie să se supere pe mine, dar sunt uzați. Dacă ei nu au reușit în vremuri bune să facă lucruri bune pentru țară, cum o să reușească în următorii doi ani să treacă de criza economică?!”, se întreabă retoric președintele PMP Vaslui, Romulus Buhăescu. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: