Home » Invatamant » (Video) Premieră la secția de gimnastică a CSS Bârlad

(Video) Premieră la secția de gimnastică a CSS Bârlad

Pentru prima oară, Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad are două gimnaste campioane la individual compus. Florina Trică și Andra Donose sunt fetele de aur ale gimnasticii bârlădene.

În perioada 17-22 noiembrie, la Ploiești s-au desfășurat două campionate importante: Campionatul Național de Junioare și Campionatul Național Open. CSS Bârlad s-a prezentat la Campionatul Național de Junioare  cu patru gimnaste: Florina Trică,  Andra Donose, Amalia Bălan și Amalia Puflea.

Florina Trică, junioare de nivel III, a obținut aur la individual compus, la paralele și sol, argint la sărituri și un loc patru la bârnă. Andra Donose, a reușit să obțină aurul la individual compus, bârnă și sol, dar și  argint la sărituri și paralele. Amalia Bălan, care a concurat la aceeași categorie, s-a situat pe locul III la individual compus și pe locul II la bârnă și sol. Amalia Puflea, junioare 1 nivel 5 a concurat doar la două aparate, din motive medicale, și s-a clasat pe locul I la sărituri și pe locul IV la paralele.

La Campionatul Național Open, CSS Bârlad a avut o singură reprezentantă în concurs, Amalia Puflea. Aceasta a câștigat argintul în finala de la sărituri. Daniela Trică, fostă sportiva a CSS Bârlad, proaspăt transferata la CS Dinamo București (asta pentru ca CSS nu poate susține financiar sportive senioare), a cucerit patru medalii la acest campionat: medalie de argint la bârnă și cu echipa, și medalie de bronz la sărituri și sol. „Suntem mulțumiți de rezultatele fetelor la cele două competiții naționale, foarte importante. La junioare, s-au întors cu șapte medalii de aur, cinci de argint și una de bronz. La senioare, Amalia Puflea, singura reprezentantă a clubului nostru, s-a întors cu o medalie de argint la sărituri. Ne bucurăm și de evoluția Danielei Trică, gimnastă pregătită de mică la CSS Bârlad, acum legitimată la CS Dinamo București. Aceasta a avut o prestație deosebită, obținând trei medalii individuale la sărituri, bârnă și sol și arg intul cu echipa  căreia i s-a alăturat recent. Trăgând linie, gimnastele noastre au făcut un concurs foarte bun, suntem mândri de evoluțiile lor și ne dorim să fie sănătoase, să poată progresa pentru categoriile viitoare.”, a declarat, pentru Est News, Ana Maria Iordache, care, alături de Liviu Iordache, antrenează acest lot de gimnaste. (M.N.)

About admin

%d blogeri au apreciat: