Home » Coronavirus » Un asistent medical de la Spitalul „Beldiman”, în stare gravă la ATI

Un asistent medical de la Spitalul „Beldiman”, în stare gravă la ATI

Medicii de la Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad fac eforturi disperate pentru a salva viața unui asistent medical din cadrul unității suport COVID, infectat cu SARS-CoV-2, care se află în stare gravă în secția ATI.

Pacientul, în vârstă de 42 de ani, care nu avea niciun fel de comorbidități, este de patru zile la terapie intensivă, unde i se administrează oxigen, fără a fi intubat. Inițial, investigațiile imagistice au arătat o afectare pulmonară de 20%, dar în câteva zile starea lui s-a agravat.

Daniela Borș

„Ne dorim să salvăm viața colegului nostru. A beneficiat în spitalul nostru de tot ce se putea face în materie de tratament. Medicii noștri au ținut permanent legătura cu cei de la Institutul „Matei Balș”, pentru a se acționa că și cum ar fi fost internat acolo. S-a dorit transferul la un spital de nivel superior, dar, din păcate, nu s-a găsit nicăieri un loc la ATI. Va trebui să ne descurcăm cu forțe proprii, medicii fiind implicați total pentru a salva viața colegului nostru, asistent medical la secția Radiologie. Probabil că și faptul că a lucrat în acel mediu a condus la dezvoltarea unei forme mai severe de COVID. Noi nu ne-am pierdut speranța. Trebuie să învingă boala pentru că acasă îl așteaptă soția și doi copii.”, ne-a declarat Daniela Borș, managerul Spitalului „Elena Beldiman”. (M.N.)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*