Home » Coronavirus » Vești bune pentru pacienții suspecți de COVID care vor fi testați la spitalul din Bârlad

Vești bune pentru pacienții suspecți de COVID care vor fi testați la spitalul din Bârlad

Lucrurile vor reveni la normal în laboratorul de biologie moleculară al unității suport COVID din Bârlad. De mâine, va putea fi reluată prelucrarea probelor pentru testul COVID, probe care din 3 noiembrie au fost trimise la un laborator din Iași, întrucât medicul laboratorului de la spitalul din Bârlad a fost testat pozitiv.

În cele trei săptămâni, cât a lipsit medicul de la laboratorul de biologie moleculară a spitalului bârlădean, atât testele pacienților de la Compartimentul de Primire Urgențe (CPU), cât și probele prelevate de la pacienții internați, au fost prelucrate la Iași, iar managerul spitalului din Bârlad, a declarat că a urmărit în mod special timpul de prelucrare și că rezultatul testelor a sosit în 24 de ore, online. Doar în cazul probelor care au ieșit inițial neconcludente, rezultatul a sosit online puțin mai târziu.

În continuare, pacienții care vor să se asigure că nu sunt infectați cu coronavirus, deși nu au simptome, pot să solicite testarea în ambulatoriul de specialitate al spitalului, contra cost, prețul unui test fiind de 250 lei.

Bârlădenii se pot testa contra cost și la câteva laboratoare private din oraș și, mai nou, își pot achiziționa teste rapide de pe internet. Până de curând, și farmaciile din oraș comercializau astfel de teste, însă Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a anunțat că nu pot fi vândute în farmaciile din România, deoarece sunt teste pentru uz profesional. (M.N.)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*