Home » Invatamant » 2.460 de tablete școlare pentru elevii din cele 16 unități de învățământ din municipiul Vaslui

2.460 de tablete școlare pentru elevii din cele 16 unități de învățământ din municipiul Vaslui

Municipiul Vaslui va participa în calitate de beneficiar, în cadrul celui de al doilea apel de proiecte aferent Acţiunii 2.3.3 – îmbunătăţirea conţinutului digital şi a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e- educaţiei, e-incluziune, e-cultură. Sursa identificată pentru finanţarea acestui proiect este Programul Operaţional Competitivitate 2014 – 2020.

Proiectul va cuprinde achiziţia a 2.460 de tablete şcolare, acțiune care este iniţiată din luna septembrie. Grupul ţintă va fi format din elevii/profesorii din cele 16 unităţi de învăţământ preuniversitar din municipiul Vaslui. Durata proiectului va fi de 6 luni de zile.

Obiectiv specific al proiectului este creşterea gradului de utilizarea a internetului. Intervenţiile legate de TIC în educaţie vor viza dotarea elevilor cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informaţiei de tipul tabletelor şcolare, precum şi a altor echipamente/dispozitive electronice necesare desfăşurării activităţii didactice în mediu on-line astfel încât să se asigure în bune condiţii desfăşurarea activităţilor didactice în anul şcolar 2020-2021.

Municipiul Vaslui este solicitant eligibil al proiectului din categoria autorităţilor publice locale pentru unităţile de învăţământ preuniversitar de stat de pe raza unităţii administrativ-teritoriale care desfăşoară activităţi didactice destinate elevilor.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

%d blogeri au apreciat: