Home » Administratie » Dotări la standarde europene pentru bazinul olimpic de înot din municipiul Vaslui

Dotări la standarde europene pentru bazinul olimpic de înot din municipiul Vaslui

Consiliul Local (CL) Vaslui a aprobat studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru bazinul de înot olimpic. Investiţia se va realiza pe strada Decebal, în vecinătatea Complexului Sportiv Municipal Vaslui.

Clădirea va fi organizată astfel: subsol – spaţii tehnice; parter- bazin olimpic, bazin antrenamente, bazin copii, birouri, vestiare, saune, grupuri sanitare, duşuri, holuri de acces; etaj 1 – tribune, birouri, vestiare, grupuri sanitare şi holuri de acces. De asemenea, pe amplasament se vor amenaja alei pietonale, alei de acces auto, 70 de parcaje pentru autovehicule mici, dintre care 6 locuri pentru persoanele cu dizabilităţi şi 3 locuri pentru autocare. În zona exterioară se va face demolarea construcţiilor existente pe amplasament, împrejmuirea terenului, plantare gazon, plante decorative, arbori şi arbuşti.

Prin realizarea obiectivului se urmăreşte satisfacerea solicitărilor cetăţenilor pentru asigurarea unui loc de agrement modern şi curat, asigurarea unui cadru adecvat pentru competiţii sportive, învăţarea înotului, ore de iniţiere şi pregătire pentru persoanele cu dizabilităţi, ore de fitness acvatic şi asigurarea unui cadru arhitectural modern.

Investiția se derulează prin Compania Națională de Investiții prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social. În acest moment, municipiul Vaslui nu deține un bazin de înot sau polo, cetățenii care vor să practice aceste sporturi ca agrement sau performanță fiind nevoiți să meargă în alte orașe. Ștrandul municipal Vaslui a fost închis în cursul lunii august 2014, după ce un copil în vârstă de 14 ani a murit înecat.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*