Home » Business » Fără politicieni! Antreprenorii au cerut ca în filmul Topul Firmelor Vaslui să nu vorbească niciun politician

Fără politicieni! Antreprenorii au cerut ca în filmul Topul Firmelor Vaslui să nu vorbească niciun politician

de Dănuț CIOBANU 

CCIA Vaslui a lansat online producția ”Topul Firmelor Vaslui – pentru rezultatele financiare ale anului 2019.  În cadrul filmului țin discursuri doar reprezentanți ai Camerei de Comerț, administratori de firme, persoane din alte domenii. La cererea expresă a oamenilor de afaceri vasluieni, niciun politician nu vorbește în acest film. Antreprenoii sunt supărați că muncesc doar pentru politicieni, iar aceștia nu fac nimic pentru mediul de afaceri. În total 2.546 de firme au îndeplinit criteriile de admitere în clasamentul topului.

Ionel Constantin, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Vaslui, a spus că în actualul context al pandemiei de coronavirus instituția pe care o conduce a fost nevoită să organizeze topul firmelor în online.

”La cererea oamenilor de afaceri, în filmul dedicat Topului Firmelor Vaslui un avem niciun politician care să vorbească. Oamenii de afaceri și presa au cerut ca să nu mai vorbească politicienii. Antreprenorii se întreabă în ce calitate vorbesc politicienii, ce au făcut pentru mediul de afaceri?! Oamenii de afaceri susțin că și așa muncesc doar pentru politicieni. Avem în film doar reprezentanți ai Camerei de Comerț, administratori de firme, persoane din alte domenii”, a spus Ionel Constantin.

Clasamentul din cadrul topului firmelor a urmărit cinci indicatori de performanță: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și eficiența utilizării capitalului angajat. Din punct de vedere al obiectului de activitate, a fost împărțit, ca și în alți ani, în șapte 7 secțiuni distincte: cercetare-dezvoltare și tehnologia informației; industrie; agricultură, silvicultură și pescuit; construcții; servicii; comerț; turism și restaurante.

”Statistica arată că din 6.670 bilanțuri depuse de societățile comerciale, înmatriculate în județul Vaslui, aferente anului 2019, 6.045 au avut o cifră de afaceri diferită de zero (firme active), iar 2.546 au îndeplinit criteriile de admitere în clasament. 1.269 firme s-au clasat pe locurile 1-10 ale Topului”, a spus Adrian Costea, director în cadrul CCIA Vaslui.

Datele statistice arată, de asemenea, că în 2019 au fost cu 6,40% mai multe firme active decât în anul 2018. Acestea au cumulat o cifră de afaceri de aproximativ 1,07 miliarde euro, însemnând o creștere în 2019 de 12% față de anul 2018.

”Clasamentul și cifrele care stau la baza acestui clasament arată și alte informații relevante pentru comunitatea județului și anume: 1.269 de firme (firmele din top 10) reprezintă doar 21% din numărul total de societăți comerciale active înmatriculate în județul Vaslui, dar cumulează peste trei sferturi din totalul cifrei de afaceri și peste două treimi din numărul de salariați la nivel de județ”, a adăugat Claudiu Scoipan, reprezentantul CCIA Vaslui.

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*