Home » Arts » „Artped” – expoziție dedicată Zilei Naționale și împlinirii a 150 de ani de învățământ pedagogic la Bârlad

„Artped” – expoziție dedicată Zilei Naționale și împlinirii a 150 de ani de învățământ pedagogic la Bârlad

Inedit! Duminică, 29 noiembrie, ora 11, la Galeria de Artă „Nicolae N. Tonitza” din Bârlad, va fi deschisă expoziția „Artped”. Lucrările expuse pe simezele Galeriei sunt semnate de 35 de foști elevi ai Liceului „Pedagogic Ioan Popescu”, secția Arte plastice, care acum sunt pictori, sculptori, restauratori de artă, arhitecți sau designeri.

Toți cei care expun sunt absolvenți ai universităților de arte din București, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara, unii dintre ei fiind stabiliți acum în străinătate.

Sebastian PASCU

„Expoziția pe care am intitulat-o <<Artped>> este dedicată împlinirii a 150 de ani de învățământ pedagogic la Bârlad, dar și Zilei Naționale a României. Autorii celor 35 de lucrări de pe simeze sunt foști elevi ai liceului nostru, din ultimele cinci generații, având în vedere că profilul de Arte plastice a fost înființat în 2001. Toți au studii superioare de artă. Aproximativ 40% din numărul elevilor care au absolvit Liceul Pedagogic la clase de arte plastice, și-au urmat vocația și au absolvit universități de artă. Printre ei sunt artiști de talie națională, cu expoziții și premii naționale și internaționale, care s-au consacrat în arta plastică românească și nu numai.”, a declarat, pentru Est News, Sebastian Pascu, profesor de arte plastice la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” din Bârlad.

Acesta a mai menționat că sărbătorirea unui secol și jumătate de învățământ pedagogic la Bârlad a dus la ideea conceperii unui catalog-album de artă. În acest album vor fi prezentați toți artiștii care au absolvit profilul Arte plastice la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” și care s-au consacrat în arta plastică, precum și lucrările acestora. Peste 50 de artiști au trimis CV-uri și imagini cu lucrări de artă, pentru realizarea acestui album.

Expoziția va fi deschisă până la sfârșitul lunii decembrie și este organizată de Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” în colaborare cu Consiliul Local și Primăria Bârlad. (M.N.)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*