Home » Business » 66 de firme vasluiene, în Topul Național al Firmelor. COVID-19 riscă să falimenteze afacerile de succes

66 de firme vasluiene, în Topul Național al Firmelor. COVID-19 riscă să falimenteze afacerile de succes

Județul Vaslui are în Topul Național al Firmelor (top 10) un număr de  66 de firme, din toate cele 7 secțiuni (domenii mari) de activitate. Din numărul total de firme, 22 se află între primele trei locuri la nivel național, raportat la rezultatele financiare ale anului 2019.

”Ne bucurăm să remarcăm prezența unor firme membre ale Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Vaslui. Citez, fără a epuiza lista, firme precum Gaz Est, Palntagro-Com SRL, Austria Juice România SRL, Safir SRL, Confecții Bârlad SA, Vanbet SRL, Energoconstruct SRL”, a spus Ionel Constantin, președintele CCIA Vaslui.

Din nefericire, actuala criză de sănătate provocată de coronavirus și criza economică antrenată de această pandemie afectează puternic mediul de afaceri local.

”Momentul este unul trist, deoarece traversăm acastă pandemie nenorocită din care sperăm să ieșim cu toții. Astfel, sperăm ca la anul să vorbim de relansarea economică. Dacă continuăm în această sitație vom avea tot mai puține firme, mai puține locuri de muncă și rezultate financiare mai slabe decât în anul 2019”, a spus Ionel Constantin.

La nivelul județului Vaslui, statistica arată că din 6.670 bilanțuri depuse de societățile comerciale, înmatriculate în județul Vaslui, aferente anului 2019, un număr de 6.045 au avut o cifră de afaceri diferită de zero (firme active), iar 2.546 au îndeplinit criteriile de admitere în clasament. Astfel, 1.269 firme s-au clasat pe locurile 1-10 ale Topului Firmelor 2019.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: