Home » Administratie » Primăria Huși nu va crește impozitele locale pentru anul 2021. Firmele abia achită taxele actuale

Primăria Huși nu va crește impozitele locale pentru anul 2021. Firmele abia achită taxele actuale

Primăria Huși nu va majora taxele și impozitele aferente anului 2021. În ultimii 12 ani, autoritățile locale nu au majorat niciodată obligațiile fiscale la bugetul local, cu excepția situațiilor în care a fost modificat Codul Fiscal.

”Într-o situație în care economia stă pe loc sau merge înapoi, numai un nebun se poate gândi să mărească taxele și impozitele locale. Deja agenții economici nu pot plăti nici taxele actuale. Sunt activități care se închid, iar industria ce ține de Horeca este paralizată. Cu certitudine nu vom avea nicio modificare a taxelor și impozitelor pentru anul viitor. Poate vom identifica posibilități ca o parte din taxe să le mai reducem”, a spus Ioan Ciupilan primarul municipiului Huși.

De regulă, în ultimii ani, colectarea veniturilor la bugetul municipiului Huși se ridica anual la un procet de 97-98%. Din nefericire, din cauza crizei economice provocată de pandemia de coronavirus, estimările arată că o sumă cuprinsă între 10 și 12 miliarde de lei vechi nu va mai fi colectată de buget. Practic, o parte din firme nu au posibilitate să își achite obligațiile fiscale și, de asemenea, amenzile nu mai pot fi recuperate deoarece pe timpul stării de alertă nu mai pot fi transmise somații rău platnicilor.

Îngrijorător este faptul că pandemia de coronavirus afectează tot mai mult economia locală. În municipiul Huși, fabricile de îmbrăcăminte și încălțăminte care lucrează cu partenerii străini au probleme în ceea ce privește aprovizionarea cu materie primă, precum și cu exportul produsului finit. În consecință, firmele au fost nevoite să apeleze la concedieri, iar perspectiva apropiată nu este încurajatoare.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: