Home » Local » Ionel Constantin, președintele CCIA Vaslui: ”Bugetarii să vină în privat să vadă cum se câștigă un ban!”

Ionel Constantin, președintele CCIA Vaslui: ”Bugetarii să vină în privat să vadă cum se câștigă un ban!”

de Dănuț CIOBANU 

Anul 2021 se anunță a fi o perioadă extrem de grea pentru sectorul economic. Dacă pandemia de coronavirus nu este eradicată cât mai rapid, sunt așteptate diminuări serioase de venituri atât în sectorul bugetar, cât și la privat. Patronatul vasluian se declară împotriva unor noi creșteri salariale pentru bugetari, în condițiile în care sute de firme își închid activitatea.

Dacă pandemia de coronavirus va continua și în anul 2021, este de așteptat ca și veniturile angajaților de la stat și privat să fie diminuate. Avertismentul vine de la conducerea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Vaslui, organizație care reprezintă mediul de afaceri local.

”E posibil ca scenariul diminuării salariilor cu 20% să fie adevărat, dacă pandemia de coronavirus continuă să își facă de cap. E posibilă o scădere a salariilor atât la bugetari, cât și la lucrătorii de mediul privat. Toată lumea va fi afectată la venituri, indiferent de cine va fi la guvernarea țării. Noi, ca mediul de afaceri, ne împuținăm și noi producem banii care alimentează bugetul consolidat al statului”, a spus Ionel Constantin, președtintele CCIA Vaslui.

În actuala criză economică provocată de pandemia de COVID-19 nu este posibil ca salariile să mai fie majorate. În acest context, oamenii de afaceri atenționează angajații de la stat că situația este cu mult mai dificilă în mediul privat.

”Nu suntem de acord cu noi majorări de salarii în mediul bugetar. Au salarii foarte bune și acum cer tot felul de sporuri. Bugetarii să vină în privat să vadă cum se câștigă un ban!”, a mai precizat Ionel Constantin.

În perioada ianuarie – august 2020, numărul firmelor înregistrate la Registrul Comerțului Vaslui a scăzut cu 39,6%. Potrivit datelor oficiale, în primele opt luni ale anului s-au întregistrat 688 de firme: 499 – SRL; 110 – II; 67 – PFA; 10 IF. În perioada similară a anului trecut, erau înregistrate de către întreprinzătorii vasluieni nu mai puțin de 1.139 de firme.

”Agenții economici sunt foarte obosiți și fac eforturi să supraviețuiască pe piață. Parametrii economici și financiari sunt în scădere la toate firmele. Speranța oamenilor de afaceri este să închidă anul economic cu firmele în viață. La anul, rămâne de văzut ca cei care ne conduc să fie dedicați activității lor în ceea ce privește relansarea economică”, a spus Ovidiu Copacinschi, președintele Asociației Patronale a Întreprinderilor Mici și Mijlocii Vaslui

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*