Home » Local » Penurie de turiști. Doar 17% din locurile de cazare din județul Vaslui au fost ocupate de vizitatori

Penurie de turiști. Doar 17% din locurile de cazare din județul Vaslui au fost ocupate de vizitatori

Ultimele date statistice confirmă prăbușirea sectorului turistic din județul Vaslui. În luna iulie 2020, numărul turiştilor cazaţi (sosirile) în judeţul Vaslui a fost de 2.351, înregistrându-se 3.080 de înnoptări. În aceeași lună a anului trecut, se înregistrau în județul Vaslui următoarele valori: 5.112 sosiri şi un număr de 8.076 de înnoptări. Și în ceea ce privește indicele de utilizare netă a locurilor de cazare situația nu este mai bună: 17,2% în iulie 2020 față de 32,9% în iulie 2019.

La nivelul local, a fost parafat un protocol de colaborare dintre județul Vaslui și ”Asociația Călător prin România”. Potrivit  documentului, părțile își exprimă acordul privind cooperarea în vederea elaborării și aplicării politicilor de promovare a punctelor turistice din județul Vaslui.

Obiectul protocolului îl reprezintă colaborarea interinstituțională în vederea: realizării și montării plăcuțelor turistice digitale care conțin cod Q.R., care vor fi amplasate pe obiectivele turistice și monumentele de patrimoniu din județul Vaslui (costul de realizare și montare a acestora revine promotorului); completării cu informații din județul Vaslui și utilizării cu titlu gratuit a platformei digitale realizate prin grija promotorului (https://travellerinromania.com/), unde turiștii pot intra în contact cu istoria și legendele obiectivelor turistice, pot cunoaște portul popular și gastronomia tradițională din județ etc.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*