Home » Coronavirus » Când va fi pus în funcțiune laboratorul PCR al DSP Vaslui

Când va fi pus în funcțiune laboratorul PCR al DSP Vaslui

Era și timpul! Laboratorul PCR al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, care va fi amenajat într-un spațiu pus la dispoziție de Primăria Vaslui în zona Gării, va dispune de toate aparatele necesare și de medic specializat în analizarea probelor pentru determinarea infecției cu SARS-CoV-2.

Acesta va fi dat în funcțiune până la sfârșitul acestei luni.

Mihaela VLADA

„Laboratorul PCR al DSP va prelucra testele COVID ale contacților persoanelor depistate pozitiv și care prezintă simptome specifice infecției cu SARS-CoV-2 pe timpul perioadei de izolare. De asemenea, va prelucra probe prelevate salariaților, beneficiarilor și personalului din centrele aflate în subordinea DGASPC .”, a declarat, pentru Est News, Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.

Prin înființarea acestui laborator va fi degrevată activitatea de prelucrare a testelor în unitatea de suport COVID din Bârlad, al cărei laborator este nevoit să prelucreze un număr mare de teste într-un interval de timp scurt.

Din a doua parte a lunii decembrie, laboratorul de biologie moleculară a Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad va prelucra doar testele prelevate de la pacienții internați și de la pacienții trimiși de medicii de familie pentru testare la Compartimentul de Primire a Urgențelor.

De asemenea, la laboratorul Spitalului „Elena Beldiman” se vor procesa și testele efectuate la cerere, contra cost. Laboratorul DSP nu va preleva și prelucra teste la cerere.(M.N.)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*