Home » Administratie » Începe construcția unei noi grădinițe în municipiul Vaslui. Proiectul este finanțat prin POR 2014-2020

Începe construcția unei noi grădinițe în municipiul Vaslui. Proiectul este finanțat prin POR 2014-2020

De Dănuț CIOBANU 

Primăria Vaslui a predat, ieri, amplasamentul pentru proiectul ”Extinderea infrastructurii pentru educație preșcolară din municipiul Vaslui- construcția și dotarea unei grădinițe pentru copii în municipiul VASLUI (str. Stefan cel Mare)”. Data de finalizare a perioadei de implementare a proiectului este 31 septembrie 2022. 

Predarea s-a făcut în prezența reprezentanților proiectantului (SC SIMPA CONSULT SRL Iași), constructorului (asocierea SC SCIR SA Vaslui și SC SMART ELECTRICAL EQUIPMENT SRL Vaslui) și dirigintelui de șantier (SC ENE PROFITCONS SRL Iași). Autoritățile locale au fost reprezentate la evenment de către primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl și managerul de proiect, Nechita Cristinel.

”Am lucrat intens, corect și responsabil până în prezent la acest proiect, este rândul contractorilor să demonstreze responsabilitate în execuția lucrărilor la acest proiect de mare importanță pentru comunitatea vasluiană. Am încredere în ei și în finalizarea cu succes a încă unui important obiectiv de investiții din municipiul nostru”, a spus Vasile Pavăl.

Proiectul privind construcția grădiniței a fost depus în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa Prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4.4.

Valoarea totală a proiectului este în cuantum de 5.294.655 lei (inclusv TVA). Contribuția proprie a municipiului Vaslui la acest proiect se ridică la suma de 3.144.923 lei (inclusv TVA), reprezentând valoarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, inclusiv contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 42.994 lei.

Grădinița va fi ridicată pe un teren din fața Spitalului Județean de Urgență Vaslui, urmând ca gradinița din Cartierul 13 Decembrie care funcționează la parterul unui bloc să fie desființată.

Primăria Vaslui a depus la Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, în cadrul POR 2014-2020, șapte proiecte pe Axa Prioritară 4. Pe lângă grădiniță, se mai finanțează un proiect pentru construcția de case

sociale în suburbia Rediu, construirea unei creșe, extinderea rutelor, traseelor și stațiilor pentru transportul public de călători, reabilitarea și modernizarea unităților de învățământ preuniversitar – Liceul ”Ion Mincu”.

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

%d blogeri au apreciat: