Home » Administratie » Producătorii din zona Huși își vând din nou produsele agricole în incinta pieței agroalimentare

Producătorii din zona Huși își vând din nou produsele agricole în incinta pieței agroalimentare

Începând de ieri, producătorii agricoli din zona municipiului Huși au început din nou să își comercializeze produsele în incinta pieței. Autoritățile locale au luat toate măsurile pentru a asigura acele condiții de siguranță, în vederea protejării împotriva COVID-19.

Ioan Ciupilan, primarul municipiului Huși, a spus că producătorii erau nemulțumiți că trebuiau să își vîndă produsele sub cerul liber, stând în ploie și frig, în condițiile când în interiorul pieței le sunt asigurate condițiile pentru practicarea unui comerț civilizat.

”Am avut mai multe discuții cu producătorii agricoli. Eu nu am nicio vină că s-au închis piețele, nu din dispoziția mea s-au închis. Am luat decizia ca producătorii să poată vinde din nou în piață, respectând o serie de măsuri privind distanțarea și altele. Asigurăm un sistem de ventilație mai bun decât la marile magazine comerciale. Sperăm ca această ventilație asigurată printr-un curent de aer să nu afecteze producătorii și să se ducă la spital. Noi așteptăm metodologia la legea privind închiderea piețelor și atunci ne vom alinia și noi în termenul cel mai scurt la respectivele cerințe, pentru ca producătorii să își poată vinde marfa. Municipiul Huși este o zonă agricolă, iar oameni au muncit un an întreg pentru a vine aceste produse agricole”, a spus Ioan Ciupilan.

Premierul Ludovic Orban a precizat în urmă cu câteva zile că Guvernul analizează posibilitatea redeschiderii piețelor.

Vă spun că analizăm acuma, dar să nu o daţi încă ca o ştire, analizăm posibilitatea redeschiderii pieţelor care funcţionează în spaţii închise. Cu atât mai mult cu cât a venit iarna şi temperatura a coborât, analizăm posibilitatea de a redeschide pieţele”, a declarat Ludovic Orban.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: