Home » Culture » Pandemia de coronavirus lovește și în capra pe prăjină din comuna Todirești

Pandemia de coronavirus lovește și în capra pe prăjină din comuna Todirești

Pandemia de coronavirus este pe cale să anuleze spectacolul anual de obiceiuri de iarnă din comuna Todirești. Petrică Simiuc, primarul comunei Todirești, a spus că în acest moment nu știe dacă autoritățile vor permite desfășurarea obiceiurilor tradiționale de iarnă. În funcție de decizia guvernanților, autoritățile locale sunt pregătite să se organizeze foarte repede, pentru a organiza spectacolul de sfârșit de an.

”Sărbătorile din acest an vor fi atipice, din cauza pandemiei de coronavirus care ne-a dat peste cap viața tuturor. Noi sperăm ca în perioada următoare să avem o relaxare din partea autorităților, cel puțin în perioada în care copiii merg pe la gospodăriile din comuna Todirești cu uratul, semănatul, steaua sau colindul. Nu știu dacă poate cineva să oprească copiii din comună, doar ferească Dumnezeu că se va întâmpla să ia o amploare pandemia. Sperăm ca lucrurile să se desfășoare în condiții bunișoare”, a spus Petrică Simiuc.

Dacă în anii trecuți veneau acasă foarte multe persoane din comună care lucrează în străinătate, în acest an aceștia nu vor mai veni deoarece vor trebui să stea în carantină timp de 14 zile.

”La noi, în fiecare an, avem obiceiuri frumoase, era o atmosferă de sărbătoare, mai ales la Centrul Cultural din curtea primăriei. Se adunau la eveniment foarte mulți oameni, pe care noi îi întâmpinam cu un vin fiert, o țuică și cu inima deschisă. Noi avem în comună capra pe prăjină, care este unicat în România și poate în lume, avem harapi, urși și dansatori, care ne reprezintă la spectacole în județul Vaslui și în alte zone din țară”, a mai spus primarul Simiuc.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: