Home » Administratie » Astăzi este primul termen în instanță, în dosarul în care PSD cere anularea alegerii viceprimarilor municipiului Vaslui

Astăzi este primul termen în instanță, în dosarul în care PSD cere anularea alegerii viceprimarilor municipiului Vaslui

Consiliul Local (CL) Vaslui a aprobat desemnarea unui reprezentant care să apere interesele CL Vaslui în dosarul cu nr. 2317/89/2020 aflat pe rolul Tribunalului Vaslui. Dosarul are ca părți Partidul Social Democrat (PSD) – Filiala Vaslui ca reclamant și la pârâți CL Vaslui. Obiectul dosarului vizează anularea hotărârii CL Vaslui privind alegerea viceprimarilor municipiului Vaslui nr. 114/24 noiembrie  2020.

La această dată, funcționarii din cadrul Compartimentului Juridic din aparatul de specialitate al primarului se află în izolare/carantină. Potrivit legislației în vigoare, în situațiile justificate, în care activitățile juridice de consultanță, de asistență și/sau de reprezentare necesare autorităților și instituțiilor publice nu se pot asigura de personalul de specialitate juridică din aceste entități, pot fi achiziționate servicii de natura celor indicate în condițiile legii, cu aprobarea conciliului local.

La sfârșitul lunii noiembrie 2020, majoritatea PNL – USR-PLUS din cadrul CL Vaslui a votat pentru a doua oară pe cei doi viceprimari propuși de cele două formațiuni politice pentru mandatul 2020-2024. Este vorba despre Lucian Braniște de la PNL și Cătălin Mândru de la USR-PLUS. Opoziția PSD din CL Vaslui a contestat alegerea celor doi viceprimari. Social democrații susțin că noul consilier care trebuia să îi ia locul lui Dragoș Cazacu nu a fost validat, iar cinci consilieri PSD nu au putut participa fizic la vot în sala de ședințe, deoarece au fost diagnosticați cu noul coronavirus.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*